2022. május 26., csütörtök

Most egyed!

 A tavasz és a zero waste jegyében íme egy recept. Leginkább azért lett ez, mert imádom a friss, zsenge  fokhagymát, csak úgy olívaolajon megfuttatva, darabolt vagy passzírozott paradicsomkonzervvel, fűszerekkel, viszont utálom kidobni a fokhagyma szárát, ezért keresgéltem hozzá receptet. Találtam.


Egy kifőzde, a Tepszi ételbár honlap-blogjáról való az ötlet, nagyon ízletes, gyors, késő tavaszi, kora nyári idényétel, amíg van zöld fokhagymaszár. 

Három alapanyag, cukkini - lehetőleg zöld és sárga, a sárgának édesebb az íze, fokhagymaszár és valamilyen jó sonka. Én a karakteres íze miatt feketeerdei sonkával szoktam csinálni.

A sonkát tetszőlegesen felaprítom, egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítom, lehet nyugodtan ropogósra. Mert eközben zöldségspirálozóval spagettivé, de inkább tagliatellévé aprítok két közepes cukkinit. A sonkát kiveszem, még egy kanál olívaolaj az edénybe, majd rá a vékony karikára vágott fokhagymaszár. Amikor színt kap és illatozik, jöhet rá a cukkini. Ez annyi hőt kap, hogy összeessen, de ne engedjen túl sok levet. A sóval vigyázni kell a sonka miatt, de borsozni kell és a végén ha van mehet rá friss kakukkfű!

Menj a piacra, mert a fokhagymaszár idényzöldség!

Jó étvágyat, Rozsinak köszi a fotót!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése