Szívecskék |
Először is kevertem egy vinaigrette-t. Barna cukor, fehérborecet, só, bors, mustár, citromlé, olívaolaj, jól összekeverve.
Aztán a salátaszívek egy-egy külső levelét levettem, megmostam, lecsepegtettem, letöröltem, a torzsája végét levágtam és kettészeltem.
Kettészelt szívek |
Felhevítettem egy serpenyőt kis olajjal, majd a fél salátákat először vágott felükkel, majd megfordítva megkapattam. (Érdemes a torzsánál kicsit odanyomni, hogy az is elég hőt kapjon!)
Megkapatott szívek |
Jénaiba tettem őket, durva szemű sóval és borssal meghintettem, majd előmelegített 180 fokos sütőbe kerültek 12-17 percre.
Szívek készen |
Az előbb használt serpenyőbe vékony szelet kenyereket tettem, amikor kicsit megbarnultak fokhagymával megdörzsöltem. Ez a köret.
Amikor a salátáknak a torzsáját meg lehet szúrni villával, már kész is. Tálaljuk. Vágott féllel felfelé, vinaigrette-tel meglocsoljuk, kis parmezán rá az íze kedvérét, mellé pirítós.
Sült szívek tálalása |
Egyszerű, gyors, egészséges, finom és az ára sem vészes. Előételként vagy könnyű vacsoraként javallt. Mint egy jó hús, vagy hal...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése