2014. január 3., péntek

Így ment ez... tavaly

Szóval a blog alcímének sorrendjében lássuk az elmúlt évet. Gördeszka, kaja, foci, horgász, és a többi..

A tavalyelőtti gördeszkás évet sikerült megfejelni elég alaposan. Már március végén építettünk egy hiánypótló elemet a Rióban, majd egy C-alakú negyedívet, egy kis piramist, illetve belekezdtünk egy végeláthatatlan projektbe, egy pool építésébe. Hogy sokat fejlődtem volna deszkázásilag, az túlzás, de harmincöt évvel a térdeimben, ízületeimben ez nem meglepő. Azért kaptam két trükköt Santi kisfilmjében itt: Hypnotic (én 4:43-tól).

Csucsu hurrikánja az egyik 2013-as elemen, a tacón. Fotó: Zsombi

Ami a Rión kívüli gördeszkázást illeti, felejthetetlen turnén voltunk Debrecenben, a Supra-csapat és a velük megélt Deszkás Piknik is felejthetetlen marad. Mint ahogy berlini kiruccanásom áprilisban, amelynek nagy részét a város gördeszkával való felfedezése tette ki, Flo Schneider barátom kalauzolásával. Aztán volt egy elég jó - majdnem jó - OSG, jó külföldiekkel.

Kajailag. Jó sok minden sütnivalóm volt idén, és volt, hogy egy-egy sütnivalót egymás után többször is megcsináltam egyrészt a fejlesztés, másrészt a rákattanás miatt. Sok garnélát ettünk, ezt váltotta a sajtos rúd őrület. Aztán késő tavasszal és nyáron nem nagyon készült semmi, mert inkább gördeszkáztam, hacsak nem számítjuk a főzés nélküli fagylaltot. Ősszel meg jött a csokis-diós keksz majd december 30-án a gateau au chocolat, amit prolongálok az elkövetkező hónapokra. Ja, és elég jó csirkéket sütöttem.
A legjobbakat Gergő barátomnál - halgombóc, Ajtó barátomnál - perzsa csirke, ettem.


Horgászat és főzés. Csak a zsákmány hiányzott.


Foci, vagyis Athletic Bilbao. Gyötrelmes tavasz után május közepéig kellet várjunk ahhoz, hogy biztosan első osztályban tudhassuk a csapatot. Ekkora azonban már az Athletic alapítványának elektronikus postafiókjában volt az esszém, amit a San Mamés-pályázatra írtam és amit Váczi Mariann fordított spanyolra. Mi több a hónap végére az is kiderült, hogy az írást beválogatták a könyvbe.
Nemsokára jött Valverde és újjávarázsolta és megerősítette a fásult keretet, ezen változások vezettek oda, hogy a csapat jelenleg a negyedik helyen áll.


Év vége felé volt okunk örülni!

Horgászszezonunk maga volt a tragédia. Jó halakat nem fogtunk, viszont rengeteget szoptunk, mind időben, mind anyagilag. Egy-két kivételtől idén csak kolbászok jutottak. Ez főleg a tavalyelőtti példányok után lehangoló. Ez az idény nem kizárt hogy olyan szar legyen, mint a tavalyi!


Somogyudvarhelyen bakra ültettük a szörnyeteget. Tegye fel a kezét aki akadt már el terepjáróval!

És a többi. Lakásvétel, eladás, lakáshitel ügyintézés, deszkák, képek, printek a falra, összesen két Offline, két tetkó, minden rekordot megdöntő könyvheti forgalom, kevés olvasás. A fő kérdés továbbra is, idén is: Hol "A" nő?






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése