2013. szeptember 24., kedd

Cserególok

Tegnap este igazi mumusunk volt az Espanyol, így tizenöt éve nyeretlenek vagyunk a kék-fehér barcelonai csapat otthonában.


Aduriz és Gurpegui egyszerre átkozzák a bírót

Szerencsére Valverde nem egy makacs öszvér - mint amilyen Bielsa volt jó párszor - kitette a kapuból a rendkívül bizonytalan Iagót, Moránt Itu váltotta, mellé Mikel Rico került, Benat játszott Ander helyén és De Marcos is bekerült, az ő valódi helye azonban a poszt megjelenéséig ismeretlen.

Az első félidőben nagyon jól játszottak az oroszlánok, Itu és Mikel Rico nagyon jól szűrték a középpályát, feltűnő is volt, hogy Gurpeguinek nem volt sok dolga, San José szinte labdába sem ért.
Viktor Sanchez góljáról nem érdemes szólni, magáért beszél, talán De Gea védte volna a lövését a Liga kapusai közül. Annál inkább a hatalmas bírói hibáról: Aduriz próbált egy középre fejelni egy labdát, ami telibe találta Colotto kezét. A spori két lépésre állt, de sípja néma maradt. Még szerencse, hogy ez csak lelkesítette a csapatot, így még a félidő vége előtt egyenlítettünk De Marcos révén. (Ha még három percet hosszabbít a játékvezető, tuti lövünk még egyet.)

Fingom sincs mint mondhatott Ernő az öltözőben, de második félidőre teljesen szétesett a csapat. Öt perc sem telt el és Sanchez megint betalált - amúgy kiváló középpályánk ezúttal sem lépett oda rá - és hogy az előző félidei történelem ismételje önmagát, megint nem kaptunk meg egy jogos tizit. Helyette jött SS Garcia, 3-1. Paff.
Garcia gólja előtt feltétlenül említést érdemel, hogy az Ibai-Itu csere után mennyire összezavarodott az Athletic. A fél csapat nem találta a helyét, hiába védett Gorka kétszer is nagy bravúrral, azzal nem tudott mit tenni, hogy San José, mint egy óriási óvodás táncikál az ötösön.
Sajnos ezt követően Valverde hiába hozta már be Andert és Susaetát, csak szépségtapaszra futotta az erőnkből, Ibai révén, aki irgalmatlanul becsavart egy szabadot.

Először játszott igazán jól a csapat - az első félidőre igaz ez - látszott mi a játék, látszott mit szeretne Valverde. Mikel Rico kifejezetten jól játszott, labdabiztos volt, jól cselezett és előrefelé is tudott játszani. Mellette De Marcos és Ibai voltak még jók, hiszen mindketten betaláltak, pedig egyikőjük sem játszott végig egy meccset sem idén. Viszont gólmutatójuk a legjobbak között van a ligában, hiszen Oscar 157 , Ibai 93 perc alatt lőtt már kettőt.

A meccs embere nála Mikel Rico.

Az első félidei játék kéne csütörtökön és akkor jól bosszút állhatnánk a Betisen a tavalyiért (3-5 oda). Hát az nagyon kéne...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése