2013. május 13., hétfő

Bentmaradtunk!

Az Athletic Bilbao három fordulóval a vége előtt, bebiztosította első osztályú tagságát a Primera Divisionban.

Róka és oroszlán. Mindkét csatárunk betalált.

Igen gyötrelmes és hektikus szezon végén, egészen a 35. fordulóig kellett várnunk arra, hogy biztosak lehessünk benne, az új San Mamésban is elsőosztályú meccseket láthatunk majd. 
Igen, ezen a meccsen szerettem volna ott lenni, de a csapnivaló anyagi helyzetem keresztülhúzta eme vágyamat, így szombat délután otthon néztem, ahogy gyakorlatilag másodosztályba taszítjuk a Mallorcát.

A játékvezetőnek köszönhetően az utolsó percig para volt, mert ugyan Fontást kiszórta Hernandez Hernandez spori, már az ezt követő jogos tizenegyesnél elkezdett kompenzálni, mivel a kipattanót bevágó Muniain gólját nem adta meg.
A második félidőben szintén annulálta Ander találatát - Aduriz passza előtt nem volt kint a labda - és azt hittem Llorente kísértetiesen hasonló célját is elveszi. De nem.

A hagyomány folytatódik, vagyis a egyik liga alapítója továbbra is marad elsőosztályú, ahogyan története során mindig. Mindenesetre én a bennmaradás után meg is köszönöm Marcelo Bielsa munkáját, köszönöm a   z előző zseniális szezont és nem köszönöm az idei idegbetegséget. Várjuk a következő trénert - remélem Urrutia nem lesz idióta és legalább Valverdét hozza. (A fejemben megfordult már Heynckes is, aki volt már az Athletic edzője és a bajorokkal idén fantasztikus szezont produkált. De ott van a lehetőség, hogy a büszke és makacs Urrutia az utolsó pillanatban a Bilbao Athletic edzőjét, Zigandát kéri fel...)

A San Maméstől jövő vasárnap búcsúzunk a Levante ellen. Jövőre új stadionban, új célokért küzdünk majd, remélem sikerrel. 


1 megjegyzés: