2013. május 21., kedd

Mázli, parádé, Európa?

Vasárnap este az Athletic győzött Zaragozában.

Itu infantilis mosolya elárulja: jó minden, nyugi van.

Pocsék játékkal, irgalmatlan mázlival és egy parádés góllal nyertünk a La Romaredában és most már öt meccse veretlen a csapat. És nemcsak, hogy veretlen, milyen meccseken veretlen! Négy kiesés ellen küzdő, és a bajnok ellen nem kaptunk ki, ami ezt az évet figyelembe véve nem is rossz. (Gabilondo szurkerkolléga azt írja az athletic.club.hu chatjén, hogy a két nagy mellett csak a Granadának meg nekünk van ilyen szériánk!) Pláne, hogy két-három hete még rezgett a léc rendesen.

És ez a sorozat némi bizakodásra ad okot. Miszerint a különböző eltiltások és helyezések miatt a Liga nyolcadik helyezettje is indulhat az Európa Ligában. (A Malagáról júniusban döntenek, de a LaLigaLoca-n azt írják a spanyol bajnokság követői, hogy veszélyben az Espanyol a Valladolid és a Rayo is.) Tehát, ha ellenfeleink buknak - azaz ha levesszük az elvileg eltiltottakon kívülieket, azaz a Getafét meg a Sevillát - akkor két győzelemmel meg is van az Európa Liga.

Csak folytassuk így! De Marcos betörését és Ibai sarkazását minden fordulóban megnézném jövőre is:


Hát az egy papedli lenne, ha egy ilyen reménytelen szezon után indulhatnánk a kupában. 

Kiesők? Személy szerint a Mallorcát szívesen látnám régóta a második vonalban, ahogy a Zaragozát is. Mellettük most a Celta áll kiesésre és nagyon úgy tűnik, hogy a két galíciai csapat közül az egyik biztosan á segunda. Remélem csak az egyik és akkor maradjon bent a Depor, ha lehet választani.

Jövő, pff, messze van még, kár beszélni róla. Lesz itt még jövés-menés, intrikálás attól félek! A jövő nekem egyelőre május 26. este nyolc óráig tart. Ekkor kezdi a csapat az utolsó meccsét a régi San Mamésban...

 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése