2013. január 17., csütörtök

Civil győzelem!


Civil összefogás és ellenállás aratott győzelmet az emberi önzőség és ostobaság felett!

A kiserdő
Eredményes volt a Sas-hegy környékén élők, hónapokig tartó tiltakozási akciója a Dayka Gábor utcai kiserdő megnyitása ellen.
A XI. kerületi önkormányzatnál a nyáron vetették fel - ismét - a Dayka Gábor utcai liget autóforgalom előtti megnyitását, hogy ezzel a Farkasréti Általános Iskola előtt reggelenként mintegy 20 percig tartó dugót felszámolják. Hangzott az érv. De darázsfészekbe nyúltak a kerületet irányítók. Nem várt természetvédő ellenállásba ütköztek, mivel a Sas-hegy Védő Egyesület nemcsak tagságát, de a környékbelieket, természetvédőket is sikeresen mozgósította.


A liget hó alatt

Mivel két évig volt szerencsém a Daykában lakni és nap, mint nap keresztülsétáltam a kis ligeten, egyértelmű volt, hogy megteszek minden tőlem telhetőt az erdőcske érdekében.
Mit tehet a civil, ha ellen akar állni? Nos petíciót fogalmaz, fórumot szervez, illetékesekkel egyeztet, szervekhez fordul és a többi. Ezt a Sas-hegyiek tökéletesen csinálták. Nem megyek bele a részletekbe, mert teljesen nem ismerem őket, a lényeg az, hogy a haragos sikló és a pannon gyík élőhelyének veszélyeztetése ürügyén az önkormányzat jelenleg elállt a Dayka megnyitásának tervéről.
Hátradőlni azonban nem szabad, hiszen a megnyitás terve ha nem is minden évben, de legalább szökő évente - vagyis inkább választási ciklusokként - felmerül, ezért vigyázó szemünket a Daykára kell vessük időről időre.
Gratuláció minden aktivistának és tiltakozónak aki részt vett mozgalomban!

Az alábbi linkeken további részletek találhatók az ügy történéseiről:
Petíció, hozzászólások, linkek
Az egyesület honlapja

(A fotók a Sas-hegy Védő Egyesület és a mozgalom Facebook oldaláról valók.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése