2013. január 28., hétfő

Online nézd inkább!

Vasárnap este az Athletic elgyapálta az Atlético Madridot a San Mamésben. Ebben nem lenne semmi különös, ha a matracosok nem a második, az Athletic pedig nem a tizenötödik hely állt volna. A másik dolog amiért említést érdemel a meccs: a magyar szakértők.


Llorrente után is van élet a Katedrálisban!


Végre nyertek az Oroszlánok - december közepe óta először - és ami még fontosabb, hogy jó játékkal. Ebben a szezonban ilyen jól még nem játszott a csapat. Az első félidőben még nem jöttek össze a gólok, a másodikban aztán megrázta magát  gárda és hármat is bepakolt Courtois kapujába. Mindezt annak ellenére, hogy mind Muniz Fernandez játékvezető, mind az Atlético jelentős akadályokat gördített a csapat elé. Rég láttam már ennyire henteskedő Atléticót, hiába nyugtatta őket Simeone - a vezető operatőr többször is mutatta Cholót, ahogy nyugalomra inti brutálisan játszó csapatát. Fernandez az első félidőben egy-vagy két tizenegyest biztosan elnézett - pl. Juanfran kezezése - és aztán két fejre ütésért - Diego Costa és Godín - nem adott lapot. Talán ha az elején megfogja a meccset, nem sérül meg Ekiza. Nálam az a szándékos belépő egyértelmű piros. (Egy nullás állásnál Gurpegui jött be a helyére, ami miatt paráztam is, nehogy megint rajta menjen el a meccs.) És még korántsem volt vége, egy tizi és egy piros járt volna azért is amikor Cata Diaz nyakánál fogva rántotta le Adurizt az ötösnél.)
Bielsa végre - tavaly április eleje óta először - összerakta a csapatot. Sanjo kiválóan szűrt, De Marcos megint jól játszotta a futóbolondot, Ander - aki talán a csapat legjobbja a szezonban Aduriz mellett - remekül irányított. De aki megint a többiek fölé nőtt, az a rutinos vén róka Aduriz. Az első félidő elején adott egy gólpasszt De Marcosnak, kár hogy kimaradt. Tíz perccel később felrúgták a 11-es ponton, de Fernandez nem sípolt. A második gólnál tanítani való módon vitt el két védőt, hogy Susaetának legyen területe, a harmadik gólnál pedig akkora labdát adott, hogy csak na. Végre behúztunk egy rangadót. Idén először. Őszintén remélem ezzel a győzelemmel és azzal, hogy végre pont került a Llorrente-ügy végére, magához tér a csapat!





Általában interneten nézem a meccseket, de amikor a sporttévé közvetíti a meccsünket, a tévé elé ülök. És mint annyiszor, megint megbántam. A stream nézésben az a jó, hogy nem magyarul van. Általában angolul vagy spanyolul nézem a közvetítéseket. Több okból. Először is általában két riporter közvetít, így sokkal érdekesebb, izgalmasabb. Amíg az egyik csak a meccsel foglalkozik, a másik megállapít, anekdotázik, adatokat sorol, egyszóval színesíti a közvetítést. Kettő, nem mindent értek, így minden bizonnyal nem hallok meg óriási baromságokat, már ha mondanak ilyeneket. Három: jó nyelvgyakorlás. Négy: nem baszom fel magam azon, hogy egy majdnem monopolhelyzetben lévő televíziós csatorna idiótákat kér fel szakértőnek. Komolyan mondom magyar kommentárral nézni egy meccset kétszer olyan idegölő, mert nemcsak a meccs izgalmaival kell megbirkózni, hanem az idióták szövegével is. Horváth Feri általában vagy másik meccset néz, vagy csak dobálódzik a nevekkel, vagy teljesen fogalmatlan.  Hát nem hiszem el, hogy a csatorna szakértői teljesen hiteltelen, önmagukból ezerszer viccet csináló fazonok: Zombori, Várhidi "taxisszakszervezetiszóvivő" Péter, Bognár Gyuri meg a károgó varjú Hegyi Iván. Könyörgöm nagyon ráférne egy vérfrissítés a szakértő-brigádra! 

Hegyi Iván? Kösz nem!

2 megjegyzés:

  1. Gurpegui esetében én is paráztam és volt is egy-két meredek pillanat, amikor nem lett baj, de látszódott, hogy nincs azon a sebességi szinten, mint a liga többi játékosa.
    Nincs is ezzel semmi baj, szolgálta ő becsülettel eleget a csapatot, de el jön az idő mikor abba, kell hagyni. Másfelől kérdés, hogy miért Gurpegui és miért nem Amorebieta...

    VálaszTörlés