Vagyis főtt garnéla a nyers garnéla ellen. Az elmúlt egy hónapban szinte minden hétre jutott garnélazabálás, van amikor csak előfőzöttet kaptam, azzal kellett beérjük friss garnéla-farkak hiányában.
A különbséget zongorázni lehet a kétféle alapanyag között. Az előfőzött garnélákat szerintem azért főzik elő, mert azok kicsik, ezért macerás meghámozni és nem is marad valami sok a rákokból, ha megfosztják a fejüktől és a lábacskáiktól. Ezért egyben hagyják őket, és lobogó vízben előfőzik. Minden bizonnyal csak és kizárólag tartósítás okán.
Lehet, hogy fejjel, lábakkal és a hosszú bajszokkal látványosabb az ízeltlábú, de ha tehetjük inkább a nyerset válasszuk!
Nyers ízeltlábúak pác- és hőkezelés után |
A nyers garnélák kövérebbek, húsosabbak, hosszabbak. Nincsenek előfőzve, ezért a pár perces pirítás után is sokkal intenzívebb az ízük, mint az egészeknek. Nem mellékesen szürkéről, rózsaszínre változnak a hő hatására. Nem kell fejeket tépkedni és könnyen lejön a páncél, ellentétben az előfőzöttel, aminél egy kicsit ráragad.
Ugyan a lábujjaim kicsit belógnak, de jól látszik milyen szép kövérkék a rákok |
Fotók: Santos
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése